Tää onkin eka kirjoitus kun kirjoitan "sotaleskenä", Aviomies lähti aamulla töihin 5 päivän harjoitukseen ja palaa vasta keskiviikkona. Siihen mennessä mun pitäis lukee kahteen tenttiin... Saas nähdä kuinka käy.

Pojat tietty kaipaa iskäänsä. Papupata osaa jo kertoakin että on ikävä, Termiitti yrittää kiivetä vieraiden miesten syliin ja sitten parahtaa itkuun kun ei se olekaan oikea mies...:( Mutta, ei sille mitään voi, hänen työnsä on sellasta ja se on ollut sellasta lähes koko seurustelumme ajan ja tulee olemaankin tulevaisuudessakin sellaista. Siihen on vaan pakko asennoitua, niin vaimon kuin lapsienkin... Toki se tuo aina mulle sellasia  pienia arjen organisointiongelmia satunnaisesti mut onneks on noi isovanhemmat lähellä et voi hätätapauksessa niihin turvata. Hyvin harvoin ne vapaaehtoisesti lapsia vahtii mutta hätätapauksissa lähes aina.

Tänään on ollut poikkeuksellisen rauhaisa päivä. Huomasin oikein itsekin RAUHOITTUVANI. Jos nyt kahden lapsen kanssa voi rauhottua. Mut sillain että kun on ollut nyt pitkiä päiviä ja illan tunnit on menny ruuanlaittoon, iltatoimiin ja koulujutuissa niin se et päätin etten ajattelekaan (jos vaan pystyn) koulujuttuja vaan keskityn lapsiin. Jotenkin viikonlopuissa on normaalisti sekin et kun mies on kans kotona KOKO PÄIVÄN niin tulee hösättyä kaikenlaista (niinkun tällä hetkellä talojuttujen selvittelyä) mut tälläin kun on poikien kans kolmisteen niin tuntuu et pystyy paremmin keskittyyn vaan niihin lapsiin.

Tänään on ollut ihanan rento päivä suurimmaks osaks. Molemmat pojat nukku yhdeksään(!), itse kyllä pompotin hereillä ekan kerran kuudelta, oon niin tottunu jotenkin 5-6tunnin yöuniin, mut jatkoin sit köllöttelyä yhdeksään saakka. Sit raivattiin sen verta tilaa pöydän viereen ;) et syötiin aamupalaa ja sit jo puettiin ja lähdettiin viemään Termiittiä ekoille päiväunille ja Papupadan kanssa takapihalle hiekkikselle yms. polkutraktoreittemaan. Samoihin aikoihin Ukki (isäni) soitteli ja sanoi tarvitsevansa autoa lainaksi, kun kello tuli kaksitoista niin herättelin Termiitin ja lähdettiin kuskaamaan autoa ja tultiin samantien takaisin. Sitten olikin aika jo ruualle ja päivänokosille, kaikki kolme! :) Myöhemmin iltapäivällä lähdettiin sitten vielä Ukin kyydillä hakemaan autoa ja asentamaan Pikkusiskon tietokoneelle ohjelmistoa, kun ei kuulemma itse osannut. Minä varsinaisena tietokonenerona ;) sen sitten asensin ja siinä melkein tartti kolme kertaa painaakin jotain nappulaa...:)

Nooh, nyt olen sitten katsellut James Bondia mutta on sellainen elokuva jonka oon katsonut niin monta kertaa ettei jaksa tänään oikein enää kiinnostaa. Kai painutaan Cindyn kanssa pehkuihin, on tuo karvapallo ruvennut nukkumaan mun kanssa aina Jonin lähdön jälkeen aamuisin...=)

Uudesta vuokratalosta, jota käytiin katsomassa piti vielä jotain kirjoittaa. Talo on siis aikas vanha, ainakin 40 vuotta, kuitenkin hyväkuntoinen ja isot korkeat huoneet. Piha on tosi iso, navettarakennus, vanha aitta, vanha konehalli ja purkutuomion saanut autotalli. Talo on lautaverhoiltu, kakskerroksinen. Vähän hassu pohjaratkasu, en rupee edes kuvaileen sitä kun on vähän vaikea vielä itsekään sitä hahmottaa, vanha puupoltin on vaihdettu öljypolttimeen lämminvesivaraajan hajoessa mutta perikunta miettii josko ne uusis sen sillä se on edellytys meille, ei näillä öljynhinnoilla kannata sen kokosta taloo ainakaan koko vuotta lämmittää. Leivinuuni. Pihalla kasvaa viinimarjoja, omppupuita... Kasvimaa johon edellinen asukas oli laittanut perunaa kasvamaan vaikka tiesi muuttavansa siitä miehen kuoltua pois... Jos myynnissä olis niin vois kuvata niin et hyvässä asumiskunnossa mutta pintaremonttia kaipaa... Kokonaispinta-ala varmaankin alakerrassa 100neliön luokkaa... Tältä paikkakunnalta vaan ei töitä löydy et työmatka väh. 15km... Lähin naapuri muutaman sadan metrin päässä...

Kaupunkitalo taas on valkotiilinen, kaupungin kaavoitusalueella oleva. Leikkikenttä lähellä ja sellaista vähän parempaa asuntoaluetta, jonka arvo säilynee lähivuosinakin ihan hyvänä. Marketti ja terveyskeskus alle kilsan päässä. Sähkölämmitys, Leivinuuni-takka keittiö-olohuoneessa. Kylpyhuoneremontti ja pintaremonttia muihin huoneisiin luvassa. Pieni tontti, myös hyvin hoidettu niin talo kuin pihakin. Pienet huoneet, kokonaispinta-ala alle 100neliöö. Kyseisellä paikkakunnalla melko varmasti töitä meikäläiselle. Naapuri edessä, takana ja toisessa sivussa kiinni, mikä vähän ahdistaa tällästä maalaistolloa...

Mutta, nyt nukkumaan.