Onpas mennyt taas pitkä aika kirjoituksesta. On ollut niin paljon ohjelmaa etten ole ehtinyt koneella paljon olemaan.

Juhannuksen vietimme omalla porukalla. Odottelin kutsua töihin mutta kun ei soiteltu niin nautiskelin viimeisistä vapaistani. Torstaina vietimme pro-juhannusta. Miehen veli ja muutama kaverimme tuli saunomaan ja grillailemaan. Ihan mukavaa oli ja ovat miehen kaveritkin viimein ymmärtäneet ettei lapsiperheessä voi koko yötä valvoa ja ymmärtävät jo nykyään lähteä kotiin. Aina ei ole ollut niin. Juhannusaattona olimme vanhempieni mökillä mummin ja ukin kanssa ja kävimme veneilemässä Papupadan kanssa sekä kastautumassa vedessä. Varsinaista uimarantaa ei ole, vain laituri mutta Papupata innoissaan istuu laiturin laidalla ja polskuttelee niin että koko laituri on aivan märkä. Termiittikin olisi kovasti halunnut veteen ja Termiitin kanssa olikin vaikeaa kun mökin tontti on alaspäin viistävä ja varsinaista pihaa ei ole niin oli pakko koko ajan olla verannalla tai mökin sisällä kun muuten olis voinut käydä hullusti. Onneksi aika hyvin pojat viihtyivät.

Maanantaina aloitinkin työt vanhainkodilla. Tykkään olla siellä vaikken vanhuksien kanssa työskentelyä ihan lempparihommakseni kutsuisi. Tulen kuitenkin hyvin juttuun asukkaiden kanssa, useimmat tuntevat isovanhempani, joten tutuista ihmisistä ja tapahtumista juttua riittää. Samaa syöttämistä ja vaipan vaihtoa tuo suurimmalti on kuin kotonakin mutta siitä saa rahaa =) Viime yön olin töissä joten tänään olen lähinnä nukkunut poikien ollessa hoidossa. Huomenna on vapaa ja loppuviikko onkin töitä kun ensi viikolla on kolme vapaata kun pyysin viikonlopun vapaaksi paikallisten kesäjuhlien vuoksi.

Tänään olen myös irtisanonut tämän asunnon vuokrasopimuksen ja heinäkuun lopussa muutamme uuteen vanhaan asuntoon. Muutamme siihen vanhaan maalaistaloon muutaman kilometrin päähän. Eivät pyydä siitä juuri vuokraa, vain sen verran että kulut menevät peittoon (160€/kk) ja itse hoidamme sitten sähkö, vesi ja öljy/puu-kustannukset. Kyllä siitä tietysti vähän kalliimpi tulee kuin nykyisestä mutta vastineeksi saamme enemmän tilaa ja KOKONAAN oman pihapiirin. Siinäkin kyllä on rasitteena yksi kesämökki johon kuljetaan "meidän" pihan läpi mutta katsotaan... Laitan kuvan sitten tännekin kun ollaan muutettu.

Papupata ja Termiitti sekä minä olemme olleet mukavasti flunssassa. Kuumetta ei ole ollut mutta kesänuha ja -yskä on tullut. Yöt ovat sitten olleet vähän rikkonaisia (paitsi viime yö jolloin valvoin vallan, heh!) kun Termiitti on itkenyt tukkoisuutta.

Nyt taidan mennä nauttimaan saunasta jos se ramaisisi sen verran että pääsisi nukkumaan ja saisi käännettyä rytmin taas oikein päin. Tänään tuli nukuttua vähän liikaa, normaalisti herään yövuoron jälkeen ennen kahtatoista, tänään heräsin kellon soittoon puoli kolme! Voi olla uni hukassa kun nukkuun pitäisi mennä.

Iloisia (ja sateisia) kesäpäiviä toivotellen,
Janica